середу, 19 квітня 2017 р.

Великдень: традиції та сучасність



 Великдень – одне з найбільших весняних свят у християнській релігії, яке пов’язане з воскресінням Ісуса Христа. Сьогодні воно має й іншу назву – Пасха. Про історію свята та його походження розповіла учням 5 класу Заліщицької державної гімназії завідувач районної бібліотеки для дітей Топольницька О.І. під час години спілкування «Великдень: традиції та сучасність»
 Класний керівник Пацарина Н.М. розповіла дітям про Страсний тиждень і загадкою підвела дітей до найкращого Великоднього вітання – писанки.
 Діти розповідали різні легенди про виникнення писанки «Гуцульську», «Легенду з Київщини», «Галицьку» та демонстрували писанки, які виготовили самі під час майстер-класу напередодні Великодня. Учитель та бібліотекар провели вікторину про Великодні традиції, ігри, писанки та крашанки.
  Із розповідей старших діти дізнались про вшанування писанки у світі та у нас в Україні. Всі разом співали гаївок та слухали вірші про величне свято – Пасху. Проведений захід сприяє відродженню звичаїв та обрядів нашого народу, примножує його традиції, виховує почуття любові до свого народу, кращі якості національного характеру.

Немає коментарів:

Дописати коментар