середу, 19 квітня 2017 р.

Писанкова веселка




 Писанка – та найкраще Великоднє вітання. Писанка приносить добро, щастя, достаток, здоров’я та захищає людину від усього злого.
 За повір’ям, чим більше розмалюєш писанок, тим більше матимеш щастя.
 Писанки розписують особливими знаками-символами. Писати їх треба з гарним настроєм, ні на кого не гніваючись. Потрібні тільки чисті помисли, спокій, добрі думки про того, для кого вона призначена.
 Саме така доброзичлива атмосфера панувала під час майстер-класу, який провела учитель дитячої художньої школи Андрійчук І.І., спільно з завідуючою відділом абонементу ЦБ Вонс Л.І. та завідуючої районної бібліотеки для дітей Топольницькою О.І. Бібліотекарі розповіли дітям, що справжніми писанкарями стають лише заглибившись у таїну знаків та символів. Вони прийшли до нас із часів сивої давнини. Кожна рисочка, цяточка, лінія та кольори, якими писанки намальовані, відображають важливі для кожної людини поняття. Це – життя, любов, радість, щастя, сонце, місяць тощо.
  Іванна Іванівна пояснювала дітям основи мистецтва писанкарства, навчала їх малювати, працювати із воском. Діти із захопленням працювали над писанками під керівництвом учителя художньої школи та її старшими вихованцями Пукіш Марійкою та Бойко Анастасією

Немає коментарів:

Дописати коментар