середу, 5 квітня 2017 р.

Не вгамувати спрагу пізнання тому, хто закохався у читання



  Свята – невід’ємна частина нашого життя, світла і радісна. Важко назвати  серед них ті, які б не відзначалися  у бібліотеках для дітей. Але серед них є одне особливе  як за формою, так  і за  змістом,  свято  із традиціями кількох десятиліть – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято знайомства дитини з книгою, час  активного спілкування дітей  між собою та  інноваційні заходи  популяризації дитячої книги, які пропонують  бібліотекарі для читачів.
 Відкрити дитині світ  словесного мистецтва,  виховувати інтерес і любов до книги,  допомогти  становленню  дітей  як майбутніх читачів – у цьому полягає місія  Тижня.
 Виходячи  з накопиченого  дитячою бібліотекою досвіду  популяризації книг та  спілкування з читачами різного віку, бібліотекарі районної бібліотеки для дітей пропонували  різні форми заходів.
 Перший  день Тижня пройшов під гаслом «Книга – друг на все життя». Діти подорожували  бібліомістечком «У світі цікавого і невідомого», відвідали  бібліоарену «Велике  книгоплавання» та ознайомились із книжковою виставкою «Читачу! Не втрачай довіря книги».
 Цікавим і насиченим  був другий день  «У світі чарівної казки».  Разом із першокласниками 1-Б класу   ЗОШ №2 присутні подорожували країною казок. Тут вони зустрілися із героями відомих казок, які інсценізували учні. У бібліотеці  відвідувачі мали можливість переглянути  книжкову ілюстративну виставку «Мудрим казковим світом»,  яку доповнювали поробки «Казкові герої руками дітей», виготовлені  членами гуртка «Умілі руки».
 «Сузір’я  вічного й святого – дитяча книга». В цей день бібліотекарі  дитячої скарбниці проводили  огляд книжкових новинок, а читачі презентували  улюблені книги,  ділилися новинками  із власних бібліотек.
 Традиційно в цей час  у нашій бібліотеці проводяться  акції «Подаруй бібліотеці книгу» та «Приведи  друга до бібліотеки», які  проходять під девізом «З книгою жити – з добром дружити». В цей день  фонд бібліотеки  поповнився понад 50-ма  книгами.  Заслуговують на подяку  читачі  Ільків Андріна, Вакуленко Аня, Сендзюк Максим, та учні 1-Б класу Заліщицької державної гімназії.
  «Читай, як я,  читай краще мене» –  девіз ІІІ районного етапу обласного конкурсу дитячого читання «Книгоманія –2017», який цього року  проходив для учнів 6-7 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар