пʼятницю, 5 травня 2017 р.

Гірчить Чорнобиль крізь роки



 Час пливе невпинно. Спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається найбільшим горем для нас, українців.
 Про жахливу подію, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою, розповідали учні 4-А класу Заліщицької державної гімназії під час години-реквієм, яку підготували бібліотекар районної бібліотеки для дітей Топольницька О.І та класний керівник Костинюк О.М.
 Гірким болем відлунювали в дитячих серцях слова: «Чорнобиль», «Мертва зона». Страх проймав душу при згадці про мільйони загиблих людей.
 Зі сльозами на очах учні згадували про відвагу пожежників, які тієї трагічної ночі виконували свою звичну роботу, затулили собою не тільки станцію, а й Європу . Хвилина мовчання, запалена свіча – у пам’ять про тих, хто заснув вічним сном у цій трагедії.
 Врятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо все, щоб ніколи не падала на Землю гірка зірка Полин.
 Розповіді дітей та дорослих перепліталися із поезією та презентацією про подвиг і безсилля, пам'ять і наш нестерпний біль.
  Учні мали можливість переглянути тематичну полицю «Гірчить Чорнобиль крізь роки» і ознайомитись із науково-популярною та художньою літературою, яка розповідає про голоси Чорнобиля, катастрофу, які ніколи не зітруться з людської історії, не згаснуть у віках.

Немає коментарів:

Дописати коментар