четвер, 25 травня 2017 р.

Разом ми значно сильніші, ніж поодинці


  

Нещодавно шанувальники слова мали можливість зустрітися у читальному  залі Заліщицької  ЦБ із  українськими письменниками, видавцями, публіцистами, громадськими діячами братами  Капрановими, які  презентували своє нове  видання «Забудь-річка», яка розповідає про родинне історичне розслідування трьох доль, які  переплуталися  і стали  фактично  однією  потрійною долею – долею  українця на Другій світовій війні.
         Із  презентованих книг у фонді районної бібліотеки для дітей є дві назви «Веселих свят» та «Мальована історія незалежності України».
         Свято – це  не тільки і не стільки застілля, скільки вміння  створити  святковий настрій та  провести  незабутній день разом  із родинною та друзями. У книзі братів Капранових «Веселих свят» можна  знайти  все про головні  українські свята – історію, традиції, прикмети, ритуали, а це пісні з нотами, святкові страви із  рецептами, ігри та забави,  рукомисло  із  схемами, а ще багато  малюнків та іншої  інформації.

Книга навчить святкувати  українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші бабусі та дідусі.
         Задум книжки «Мальована історія незалежності України» братам Капрановим підказав син  одного із них, який  готувався до ЗНО з історії. І тут  вони зрозуміли, що  історики за сотні років не створили  простого і  зрозумілого вигляду  вітчизняної історії. Весь  виклад  матеріалу базується на фактах, на які  спирається  історична  наука і які  підтверджені  першоджерелами. А отже, наша державність  має давню  і безперервну традицію, яку зберегли прадіди і діди, а значить треба берегти і нам.  Епіграфом  до видання стали  слова «Душу й тіло ми положим за нашу свободу».
         Ласкаво просимо до нашої  книгозбірні на зустріч із книгами братів Капранових.




Немає коментарів:

Дописати коментар