четвер, 14 квітня 2016 р.

Світ дитячої книги багатий і різноманітний



2 квітня – Міжнародний день дитячої книги. Це свято встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Щорічно з 1967 року – в день народження Великого казкаря Ганса Крістіана Андерса. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального розвитку підростаючого покоління.

З нагоди Дня дитячої книги у районній бібліотеці для дітей оформлено викладку літератури «Світ дитячої книги багатий і різноманітний». Тут юні читачі мають можливість ознайомитися із біографією короля свята Андерсена, яка нагадує казку та його казками. В яких поєднується романтика і реалізм, фантазія, гумор та сатира.

Діти мандрували у книжковий світ однієї з найстаріших письменниць – Наталі Забіли. Впродовж усього творчого життя вона сповідувала один принцип: для дітей треба писати так само добре, як і для дорослих, і навіть ще краще. Діти читали вірші із улюблених збірок «Ясоччина книжка», «Веселим малюкам», малювали ілюстрації.

Читачі бібліотеки мали можливість переглянути і почитати книги Тернопільських авторів, які пишуть для дітей. Серед них твори: М. Іванців, М. Чопик, В. Семеняк- Штангей, М. Баліцької.

Наші читачі з нетерпінням чекають нових цікавих книг, відомих і невідомих дитячих авторів з цікавими ілюстраціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар