четвер, 8 жовтня 2020 р.

Хай буде завжди на сторожі від Богородиці Покрова

 

14 жовтня у День Покрови Пресвятої Богородиці наша держава відзначає День українського козацтва та День захисника України. Свято Покрови є символічним і несе у собі багато українських традицій. Його походження пов’язане із чудесною появою Богоматері у Влахернському храмі. В усі часи запорозькі козаки вважали святу Покрову своєю покровителькою і заступницею. Хоругви із зображенням Покрови вони брали із собою в походи, церква, що знаходилася на Січі обов’язково носила назву Покрову Божої Матері. Не випадковим є зв'язок цього свята із святом українського козацтва, адже саме на Покров 1641 року відбулася вирішальна битва козаків проти турків. Також день 14 жовтня був символом зустрічі осені із зимою і означав завершення усіх польових робіт і початок періоду весіль. Вважалося доброю традицією і надзвичайно сприятливим для молодят зіграти весілля саме на Покров.



 

До цих свят працівники районної бібліотеки для дітей  презентують  тематичну виставку «Хай буде завжди на сторожі від Богородиці Покрова». Література, що експонується , розкриває історичні факти про борців за незалежність України в різні відрізки часу.

Привертає увагу читачів література про козаків, їх звичаї та історія українського козацтва в цілому. Тут можна познайоммитися із книгами про звичаї, вірування та прикмети на свято Покрови Пресвятої Богородиці. Є тут матеріали про захисників Україн,. які захищають наші землі на сході України

 День захисника України ми вшановуємо сучасних захисників України та героїв різних епох нашої історії. Це день, коли необхідно згадати загиблих вояків і подякувати всім громадянам, які присвятили життя захисту Української держави.

             Діво Пресвятая-

             Матір матерів,

             пригорни до серця

             всіх своїх синів.

Немає коментарів:

Дописати коментар