четвер, 22 жовтня 2020 р.

З любові та світла

 


Зірка Захарівна Мензатюк- великий друг юних читачів. Її талант письменниці-казкарки багатогранний та яскравий.

Творчість письменниці має яскраво виражений національний мотив. В своїх творах вона розвиває рідну мову і культуру.

У фондах нашої бібліотеки для найменших є книги: «Макове князювання», «Зварю тобі борщику», «Чарівні слова», «Катрусині скарби». Все це яскраві і добрі казки.

У доробку авторки є детективні пригоди- «Таємниця козацької шаблі». На сторінках книги-захоплююча мандрівка замками України, переплетення сучасного і минулого, містики і реальності, багато пригод і гумору.

«Дике літо в Криму»- гостросюжетна повість про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки з татарськими ровесниками.

«Як я руйнувала імперію»- перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Чого прагнули? Герої повісті- підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються у вирі суспільних змін.Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння , що їх зазнала Україна.Чому розвалився Радянський Союз? І- найголовніше- хто його розвалив?

Про книги з доробку Зірки Мензатюк, що є у дитячій бібліотеці, можна дізнатися, переглянувши книжкову виставку «Письменниця Зірка Мензатюк: діти- люди зайняті», оформлену до дня народження.

Наші читачі із захопленням читають твори письменниці, які виховують їх на високих моральних цінностях, освячених кращими традиціями нашого народу, спонукають до боротьби за краще та гідне життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар