четвер, 22 жовтня 2020 р.

Планета казок Джанні Родарі

 

Кожна людина змалечку володіє цілим світом, і це не коштує їй жодного шеляга. Так, світ належить їй, треба тільки закачати рукави,простягти руки і взяти його. Автор цих слів, Джанні Родарі, знав, про що писав. Він сам мав у своєму розпорядженні увесь світ. Навіть два. Світ написаних ним казок і світ дітей різних країн, які захопилися його казками.

Історію свого дитинства італійський письменник переказав у сумній повісті-казці «Подорож Голубої Стріли», назвавши головного героя своїм другим імям- Франческо.

У повісті-казці «Пригоди Цибуліно»фантастика переплітається з реаліями сучасної Родарі Італії.

Побутова реалістична повість «Маленькі волоцюги» і казка-повість «Джельсеміно в країні брехунів» розповідають про непросте життя мешканців Південної Італії.

«Джіп в телевізорі»- оповідання про захоплюючі пригоди восьмирічного хлопчика, який потрапив у телевізор.

Твори Джанні Родарі наповнюють яскравими барвами світ дитинства і їх просто неможливо забути. У його казках вирує справжнє життя. Вони вчать дітей розрізняти Добро і Зло та прагнуть до кращого.

Із захоплюючими книгами Джанні Родарі можна ознайомитися біля книжкової виставки одного автора «Планета казок від батька Цибуліно», яка відкрита в дитячій книгозбірні.


Немає коментарів:

Дописати коментар