четвер, 21 лютого 2019 р.

Герої не вмирають…Просто йдуть...

   Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського, Інститутській, на Європейській площі, Маріїнському парку. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.
     Серед Небесної Сотні  були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України -  від  сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала  в собі народ усієї Соборної України.
   19 лютого 2019 року у Заліщицькій державній гімназії відбулося загальногімназійне зібрання  «Герої не вмирають…Просто йдуть..», приурочене 5-ій річниці пам’яті Небесної Сотні, який провели гімназисти  разом із педагогом-організатором Т.Д. Луцак та завідуючою районної бібліотеки для дітей О. І. Топольницькою. До уваги присутніх відкрито тематичну полицю  бібліотекарем дитячої книгозбірні «Ангели світла» . Учасники заходу мали можливість переглянути та ознайомитися із друкованими виданнями учасників та свідків подій на Майдані.У заході взяли участь Гушоватий Михайло Петрович, Гринишин Ярослав Васильович, Вікирчак Олександр Костянтинович, Федірко Ігор Володимирович, учасники подій на Майдані 2013-2014 років, а сьогодні волонтери, які допомагають учасникам ООС.
    Виступ учнів зібрав усіх, щоб у скорботі низько схилити голови перед пам’яттю людей різного віку – героями Небесної Сотні, нашими земляками, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. До глибини душі глядачів вразила хореографічна композиція «Ангели майдану» (постановник Виклюк Роксолана учениця 3-А класу).У словах, які лунали зі сцени, учні закликали згадати у своїх молитвах усіх Героїв, які поклали  голови за наше майбутнє.
    Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих. Герої не вмирають, вони стають легендою, взірцем для майбутніх поколінь. Бо ж свідомо боротися і віддати життя за Батьківщину — це подвиг справжнього патріота-українця.
    Слава Україні! Героям Слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар