понеділок, 25 лютого 2019 р.

Небесна Сотня у вирій полетіла


Екскурс в героїчну історію України і пошанування Героїв Небесної Сотні проведено у Голіградській бібліотеці.
 Юні жителі села з тривогою слухали розповідь бібліотекаря Галини Яловіцької про події Майдану і переповідали те, що знають із прочитаного і почутого від своїх батьків про тривожні дні і великі жертви людські, про героїв Небесної Сотні.
Діти зі щемом у своїх маленьких сердечках сумували за людськими українськими втратами, перегортаючи сторінки пам’яті про мужніх і безстрашних лицарів.
         Особливо багато наводилось прикладів із книги Андрія Юркевича «Моя Революція», яку прочитали діти і були активними при обговоренні.
П’ять років минуло від трагічних подій на Майдані, але на превеликий жаль Небесною Сотнею не закінчився біль і страждання України. Горить вогонь любові до рідної землі і велика віра в перемогу у наших воїнів-сучасників, оборонців територіальної цілісності України.
        
Маленькі читачі бібліотеки поіменно зачитували імена героїв Небесної Сотні і називали земляків, які загинули в боях на Сході України. На їх честь декламували поетичні присвяти, слухали пісні у записі, щиро промовляли слова вдячності і вшанували пам'ять хвилиною мовчання.
Повернувшись у рідні домівки, діти обговорювали почуте у бібліотеці з батьками і разом вшановували у своїх родинах мужніх захисників України.

Немає коментарів:

Дописати коментар