пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

І обнялися береги одного, вічного народу


     
В історії України  є події,які за своїм історичним значення доленосні. Одне з  них – соборність України. Буремного 1919 року, 22 січня, у Києві, на Софійському майдані було  проголошено  злуки ЗУНР і УНР.
         Україна  стала Соборною – неподільною  державою. І хоча державі  не пощастило тоді зберегти єдність  і незалежність, Акт злуки став  реальним втіленням одвічної мрії  українців про суверенність своєї держави. Цю  значиму і доленосну  для нас  подію  розкриває  книжкова виставка «І обнялися береги одного, вічного народу», яка  представлена  для читачів районної  бібліотеки для дітей.
         Тут  користувачі  мають  можливість  ознайомитись  з літературо, яка  висвітлює тернистий шлях України до  соборності,  розповідає процеси  державотворення та формування території української незалежної держави, ідеї побудови  української, самостійної, соборної Держави.
         Тут же можна ознайомитись з книгами, які  розповідають про  славетних синів  українського народу, які боролись за об’єднання всіх  демократичних сил   українства словом  і  багнетом,  висвітлюється боротьба за владу  у роки  української  революції 1917-1921 років,  біографії  політичних діячів того  часу.
         На виставці є видання про події січня 1918 року –  бій під Крутами, де  автори  висвітлюють  історичну роль  загибелі  студентського  куреня під Крутами, як  символу  патріотизму   і жертовності  у  боротьбі за вільну Україну.

Україна: соборна, вільна, сильна
         Під такою назвою проведено історичний екскурс для учнів гімназії. Захід  проходив під гаслом «Єдина і неподільна Україна!» Під  час заходу  присутні  дізналися про  становлення  і розвиток національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично  мотивований і спирався на  споконвічну мрію  українського народу про незалежну, соборну, національну державу

Немає коментарів:

Дописати коментар