пʼятницю, 1 лютого 2019 р.

Різдвяні історії з книжкової шафи


      
      Новорічні, Різдвяні свята посідають  особливе місце у душі кожного українця. Вступаючи у новий  рік,  маємо потребу  освятитися найкращими почуттями, щиро побажати одне одному щастя та здоров’я, миру та злагоди в родині та в країні. Таке  послання  вкладаємо в українські традиції святкування зимових свят.

          Під час ВООК вікенду «Різдвяні історії із  книжкової шафи», який провела зав.районною бібліотекою для дітей Топольницька О. І. із учнями 
3-Б класу Заліщицької  державної гімназії та  вчителем християнської етики Сушко Г. М. діти  повернулися до духовних  джерел – книг. В яких  вшановуємо  традиції пращурів, яскравіше сяє новорічна ялинка, створюючи  справжнє свято.
         Яке  Різдво без українського колориту, колядок, забав? Тобто, яке Різдво  без Миколи Гоголя, із його пригодами  в Диканьці. У «Ночі  перед Різдвом» письменник  з гумором  зобразив сільське життя у святковий день,  розгорнувши  сюжет навколо історії кохання коваля Вакули та доньки багатого козака Оксани.
         Прекрасно змальовує традиції українського  свята Михайло Стельмах у повісті «Щедрий вечір». Зворушливу історію про хлопчика, що заблукав в  морозну різдвяну ніч у лісі та дивом  врятувався розповідає  Михайло Коцюбинський  в оповіданні «Ялинка».
         Невелике  оповідання О. Генрі «Дари волхвів» стало різдвяною класикою, адже на кількох сторінках  розказано про всю  суть Різдва.
         У «Різдвяні історії» Чарлза Діккенса діти  перенесуться  в казку із  привидами та  магічними змінами  рис характеру  Скруджа,  нагадають  
Різдво – час щирості та щедрості.


Немає коментарів:

Дописати коментар