четвер, 25 жовтня 2018 р.

Подорож у країну дорожніх знаків


Окремі знання з правил безпеки дорожнього руху діти починають отримувати вже з дошкільного віку. Але ось дитина стає учнем. Вона самостійно долає шлях від домівки школи і назад, знайомиться зі словами: пішохід, транспорт, пасажир, світлофор, ДАІ.
Саме в цей час батьки, вчителі, бібліотекарі, працівники патрульної служби об’єднують свої зусилля на засвоєння школярами правил дорожнього руху. Для бібліотечного працівника основним засобом у цій роботі є книга, за допомогою якої доповнюються і поглиблюються ті знання, які вони отримують у класі.
         З цією метою проводимо цикл бесід: «Подорож у країну дорожніх знаків», конкурси малюнків, віршів, оповідань про пішоходів, огляд тематичної полиці: «Правила руху пам’ятай завжди, щоб не трапилось біди», вікторину: «Чи знаєш ти ?», бесіди: «Як розмовляє вулиця?».
         Закріплюють діти отримані знання в активній та ігровій формі при допомозі справжніх патрульних. Це дійство можна було спостерігати у ЗОШ №2. Молодші школярі застосовували набуті знання на пішохідній доріжці, під час їзди на велосипеді та рульові ігри: «Поважай світлофор».

Немає коментарів:

Дописати коментар