вівторок, 6 листопада 2018 р.

Ми за збереження здоров'я...


     

Здоров’я – це найбільша цінність для кожної людини.  Про це говорить і народна мудрість: « Здоровому все під силу».  Давньогрецький  хірург Герофіл  стверджував, що « без здоров’я і мудрість незавидна, і мистецтво бліде, і сила в’яне, і багатство без користі, і слово без сили».  Проте тільки  захворівши, ми починаємо цінувати хороше самопочуття, енергійність і бадьорість.

  Цього року Заліщицька державна гімназія стала учасником Всеукраїнського проекту «Здорова школа», мета якого - популяризація здорового способу життя серед усіх учасників навчально-виховного процесу: учнів, учителів, батьків.
     У рамках проекту для гімназистів 3(7)-Б та 6(10)-А класів було проведено виховну годину з елементами майстер-класів на тему: «Чай – ліки для тіла і душі». Під керівництвом класних керівників Костинюк О.М. та Пацарини Н.М. діти не тільки дізналися про традиції чаювання українців, а й про чудодійні властивості різноманітних трав’яних напоїв з рослин, що ростуть на нашій території. Майстер-клас з  приготування чаю з чорнобривців  провела мати учениці 6(10)-А класу  Миронюк Тамара Андріївна. Про інші способи використання ароматичних рослин, таких як чебрець, лаванда та м’ята, розповіла Кузь Світлана Михайлівна, заступник директора з навчально-виховної роботи.  Учитель  провела майстер-клас з  виготовлення ароматичних мішечків,саше,  чим надзвичайно зацікавила учнів.
  



Усі присутні мали змогу переконатися в тому, що дбати про своє здоров’я не так уже й складно, головне – бажання.  Усе необхідне для зміцнення імунітету, покращення самопочуття поруч, варто тільки навчитися помічати і не лінуватися використовувати дари Божі, як це робили наші предки.

Допомогу в організації заходу надавали працівники районної бібліотеки для дітей. В приміщенні книгозбірні було відкрито тематичну полицю «Ліки навколо нас». Вчителі та учні мали можливість детальніше дізнатись про роль рослинних речовин у лікувальному харчуванні та їх переваги над хімічними препаратами.
Логічним завершенням виховного заходу стало спільне чаювання усіх присутніх: батьків, учнів та їх наставників. Теплий  трав’яний напій та хороша, дружня атмосфера сприяла покращенню нашого як фізичного,  так і емоційного здоров’я.

Немає коментарів:

Дописати коментар