пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

В країні мудрої сови


У вінок весняних свят гарно вплітається свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання, прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом і книгами.
         Традиційно такий тиждень пройшов і в Заліщицькій районній бібліотеці для дітей під гаслом «В країні мудрої сови». У цей період працівники бібліотеки проводили різноманітні заходи, спрямовані на залучення підростаючого покоління до невичерпних джерел знань, прищеплювання дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати, робити висновки з прочитаного, виховання любові і поваги до книги.

         Відкриття тижня розпочалося оглядом книжкової виставки «Дивосвіт Читай-міста», під час якого діти поринули у історичне минуле книжки. Мали можливість порівняти сучасну книгу із першими книгами; розповідали загадки, читали вірші.

         Другий день тижня читання присвячений наймолодшим  – первачкам. «В країну непрочитаних книг» – саме під таким гаслом пройшла посвята першокласників у читачі. Бібліотекар молодшого абонементу провела екскурсію по бібліотеці, розповіла як правильно користуватися книгами. Інші працівники провели для дітей різноманітні конкурси. По закінченню заходу кожен першокласник урочисто отримав Диплом читача.

         Цікаво пройшла для учнів 3-Б класу ЗОШ №2 (класовод Гичун Л.П.) літературна подорож «Ми до тебе, казко в гості завітали», де діти дружніми командами залюбки занурились в казково-книжкову країну, отримали море задоволення від відповідей на різноманітні питання, розширили свій світогляд, отримали частину любові і тепла.

         Незабутні враження отримали діти від флеш-мобу «Мої улюблені книги». Учні 1-Б класу Заліщицької державної гімназії (учитель-філолог Пацарина Н.М.) самі організували виставку прочитаних книг, а потім кожен із них розповідав про враження від прочитаних книг і пропонував її своїм ровесникам.

         Доречним цього тижня був конкурс на кращий дитячий колаж «Герої із прочитаних книг», який підготували учні 1-В класу ЗОШ №1 (класовод Миронюк Т.А.). Діти не тільки представляли свої роботи , а й розповідали про представлене. Перемогу здобули обидві команди – хлопці та дівчата.

         Цей тиждень був надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим. Він приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а бібліотеці нових користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар