четвер, 19 квітня 2018 р.

Ліна Костенко – королева української поезії ХХ століття


Ліна Василівна Костенко. На нинішньому поетичному олімпі України серед інших майстрів слова вже кілька десятиліть живе вона як «нерозгадане чудо», «голос народу». Маючи воістину Божий дар слова Ліна Василівна є ще й лицарем честі, взірцем громадянської мужності, спадкоємцем кращих традицій не лише своєї нації, а й усього людства.

         Цій визначній постаті учні 5-А класу Заліщицької державної гімназії з учителем української літератури Пацариною Н.М. підготували і провели літературно-музичну композицію «Сад нетанучих скульптур». У виконанні дітей звучали вірші Ліни Костенко та пісні Ольги Богомолець на слова поетеси. Тут «працює» Ліна Костенко, відбуваються її діалоги з Музою, Долею, дітьми.
         Присутні з трепетом слухали твори поетеси, ліричну музику скрипки, фортепіано, яку дарували Оля Шмиглик, Ілля Сорока, Хандій Діана, Гев’юк Марія, Гуменюк Анастасія.
 Не можна було без хвилювання спостерігати за зустріччю Ліни Василівни зі своєю Долею, яку інсценізували учні 7-Б класу Пацарина Ростислава та Мельник Олена.

Учениця 1-Б класу Пацарина Тетяна виконувала роль доньки Ліни Костенко, читала вірш «Над шляхом, при долині».
Твори письменниці говорять про одвічне – хоча й оперують, здебільшого символами буденними. Ось тому вони перемагають – їх хочеться слухати знову. Є тут і для серця, і для розуму.
Готуючись до вечора, гімназисти мали можливість ознайомитися із книгами, які розкривають основні віхи життєвого та творчого шляху Ліни Костенко, що виставлені на книжковій виставці «Усе іде, але не все минає», яку підготували працівники районної бібліотеки для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар