вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Жив і творив заради України


       Районна бібліотека для дітей  провела  для  гімназистів 4-А класу  історичну годину до 150-річчя  від дня народження  Михайла  Сергійовича Грушевського,  українського історика, літературознавця,  письменника, публіциста, громадського і державного діяча,  першого президента України.
    Топольницька О. І. повела учнів  широкою географією  проживання та діяльності М. Грушевського. Народився  у Холмі на Волині, дитинство  провів на Кавказі, вищу освіту здобув у Києві, довгі роки  викладав у Львові,  виїждаючи часто до міст Західної Європи та Росії, заслання відбував на Волзі та в Москві, на еміграції жив у Відні й Празі, помер у Кисловодську.
       Діти  уважно  слухали про малі  й великі  справи ученого, які  були  освячені великою любов’ю до України та місією стати на стороні  національної гідності, забезпечити  право  кожного українця пишатися тим, що він українець.
     Бібліотекар  провела для присутніх огляд літератури «Через терни -  в безсмертя», під час  якого  ознайомилися із книгами, які  розповідають  про життєвий і творчий шлях вченого світового рівня,  творча спадщина  якою  близько двох тисяч   праць.
     Розповідь  бібліотекаря  доповнив  відеофільм із серії  «Видатні  українці» про Михайла Грушевського, який  підготувала класовод                                       О. М. Костинюк.            
 Підсумком  проведеного заходу стала вікторина «Михайло Грушевський – видатний  представник української історичної науки»

Немає коментарів:

Дописати коментар