вівторок, 26 липня 2016 р.

Мандрівка до чудес світу



Районна бібліотека для дітей під час фестивалю «ЗаліщикиФест» в літературному майданчику експонувала книжково-ілюстративну виставку-подорож «Чудо з чудес», яка стала переможцем конкурсу «Краща книжкова виставка у книгозбірнях для дітей Тернопільської області» у номінації «Найнестандартніший дизайн виставки», оголошений Тернопільською обласною бібліотекою для дітей.

За будь-яких часів людство прагнуло зберегти для нащадків свої найцінніші та найвизначніші надбання. Організована виставка допоможе юним вивчити і розповісти іншим про прекрасні чудеса світу, нашої України, Тернопільщини та Заліщанщини. Книги на виставці представлені за такими розділами: «Сім чудес світу», «Сім чудес України», «Сім природних чудес Тернопілля», «Природні дива Заліщанщини», «Чудеса, повір, повсюди…».

В кожній людині – прихована мудра сила творця. Треба їй дати волю розвинутись і розквітнути, щоб вона збагатила землю ще більшими чудесами. В розділі «Сім чудес світу» зібрані книги та періодичні видання, що розповідають про дива, які надійно зайняли сім перших місць. Все це – неперевершені творіння людей, які своєю досконалою красою, викликали захоплення античного світу, що передалося наступним вікам. Література, яка представлена у цьому розділі, розкаже ким і за яких умов були створені згадані чудеса. 

У розділі «Сім чудес України» експонується книги, які розповідають про чудеса України – історично-культурні пам’ятники – заповідник «»Кам’янець», Києво-Печерська Лавра, Софіївка, Софія Київська, Херсонес Таврійський, Хотинська фортеця, Хортиця.

Цікава і своєрідна природа Тернопільщини. Північ області – мале українське полісся. Напівгірська місцевість над Дністром  нагадує український південь, своєрідними ландшафтами виділяються Опілля і Товтри. Тернопільщина для кожного з нас – рідна земля, рідний край, рідна затишна домівка. Наш обов’язок зберегти для нащадків ці заповідні скарби. У розділі «Сім природних див Тернопілля» розповідається про ці дива: «Печери Тернопілля», «Берем`янська наскельно-степова ділянка», «Дністровський каньйон», «Касперівські сфінкси», «Кременецькі гори», «Нирківський каньйон», «Природний заповідник «Медобори».  

Ми пишаємося тим, що із семи природних див тернопільщини чільне місце посідає наш район, який представлений трьома природними дивами «Дністровський каньйон», «Касперівські сфінкси», «Нирківський каньйон».

Немає коментарів:

Дописати коментар