вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Казковий Франковий вернісаж



        2016 рік  став  визначний для нас,  українців.  Цьогоріч ми  відзначаємо 160-річчя з дня народження Великого  Каменяра – Івана Яковича Франка, а також 100 років від дня  його смерті.
        За своє життя Іван Якович написав понад 6000 творів. У творчому доробку письменника  чільне місце  посідають  казки, які  він писав для своїх дітей, але вони стали  скарбом для усієї  тогочасної галицької дітвори Великою  популярністю  користуються Франкові  казки і в сучасних малих читачів.
        Бібліотекар Топольницька О. І. провела для  учнів 1-Б  класу  Заліщицької державної гімназії  літературну подорож «Казковий Франковий вернісаж». Діти  вирушили у сиву давнину, коли із  сонячного  променя, аромату  фіалок і  таємниці живої природи народилася казка, яка за словами  Франка вкорінює  у наші душі  любов до рідного слова, його краси,  простоти і чарівної  милозвучності.
        Під час огляду літератури  та  вікторини за  творами Івана Яковича діти  співчували  казковим  героям, переживали за них, разом з  тим  і засуджували  витівки хитрої Лисиці та  хвалькуватого Зайця,  наповнювались  почуттям гордості за  винахідливість Рака і  Осла, раділи  за злагоду у сімействі Їжака, кепкували із довірливого Вовка.
       Бібліотекар та класний керівник Папарина  Н. М. закликали юних читачів пізнавати  творчість Івана Франка, яка  принесе їм духовну та  естетичну насолоду і буде  подякою  письменнику за ці чудові твори.

Немає коментарів:

Дописати коментар