середу, 25 листопада 2015 р.

На допомогу шкільним бібліотекарям



           Районна бібліотека для дітей тісно співпрацює із методистом районного науково-методичного кабінету  відділу з питань освіти РДА Теслюк Л. С.
           Бібліотекарі нашої книгозбірні надають методичні поради,  консультації з питань організації бібліотечної роботи для шкільних бібліотекарів району. Нещодавно заступник директора по роботі з дітьми Топольницька О. І.  провела  засідання  «Школи  молодого бібліотекаря» з новопризначеними  бібліотекарями шкіл  сіл: Устечко, Лисівці, Кошилівці, Дорогичівка, Хмелева. Присутніх коротко ознайомлено  з питаннями організації обслуговування читачі-дітей, зосереджено увагу на основні аспекти популяризації  книжкових фондів бібліотек.
           Більшу частину часу приділялося темі «Система каталогів і картотек в шкільній бібліотеці». Бібліотекарям наголошувалось  про  необхідність в успішній роботі книгозбірні  добре організованого  довідково-бібліографічного апарату, за допомогою якого  здійснюється довідково-інформаційне,  рекомендаційно-бібліографічне та бібліотечне  обслуговування читачів, проводиться популяризація бібліотечно-бібліографічних знань  серед учнів. 
          Заступник директора по роботі з дітьми розповіла про призначення абеткового та систематичного каталогів, ознайомила з примірною схемою систематичного каталога та картотеки.
          Бібліотекарі шкільних книгозбірень  під час практичних  занять  знайомились з елементами бібліографічного опису  книжкового фонду  та періодичних видань. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар