четвер, 5 листопада 2015 р.

Книга і комп’ютер в інформаційному суспільстві



Розвиток  потенціалу людини, навичок, вмінь у столітті інформації, формування  інформаційної  культури особистості повинно брати  свій початок з дитинства. Головними  джерелами інформації в XXI столітті є книга  і комп’ютер.
        Щоб бути освіченою, сучасною людиною необхідно багато читати,  знати основи комп’ютерної грамотності. Бібліотекар районної  бібліотеки для дітей Топольницька О. І.  вирішила  запропонувати  користувачам, учням  четвертих класів Заліщицької  державної гімназії, бібліотечний урок у формі  діалога, під час якого вела  серйозну розмову про роль  книги, бібліотеки, комп’ютера  в інформаційному суспільстві.
      У жвавій дискусії учні давали  обґрунтовані відповіді на питання бібліотекаря про значення книги  і комп’ютера у їхньому житті, чи може  комп’ютер замінити книгу, чи залишиться  друкована  книга  у  майбутньому та інші. Розповіді дітей доповнювали бібліотекар, класний керівник 4-А класу Грушко Н. А., та  заступник директора  по виховній роботі  Копичинська З. М.
      Присутні на уроці  прийшли до  єдиної думки, що книга і комп’ютер  в наш  час найавторитетніші джерела інформації, бібліотека -  скадова  сучасних інформаційних систем, бо вона завжди була і надалі збережеться як інтелектуальний , інформаційний центр,  популярне місце  спілкування людей.


Немає коментарів:

Дописати коментар