понеділок, 21 травня 2018 р.

Свято, що гуртує покоління


   

Минають роки, відлітають у вічність…Все далі і далі відходять від нас грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив нашу країну. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога.
         Війна згадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті. Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.
         До Дня пам’яті та примирення працівники бібліотеки провели огляд книжкової виставки «Війни священної сторінки навіки в пам’яті людській», під час якого використали твори: повість І. Багряного «Огненне коло», де письменник осмислив і відобразив майже невідомі досі сторінки нашої історії періоду Великої Вітчизняної війни трагедію української молоді під Бродами; повісті О. Довженка: «Зачарована Десна», «Україна в огні», «Щоденник», в яких відтворена героїчна боротьба українського народу проти фашистських загарбників; Ю. Збанацький «Ми – не з легенди». Це розповідь про вчителя, хліборобів, лісників, школярів-старшокласників, які взялися за зброю, коли на їхню землю прийшов ворог, і стали до боротьби з фашистськими загарбниками; твори О. Гончара «Людина і зброя», «Прапороносці», що розповідають про внесок солдат-українців у перемогу над фашизмом.

Немає коментарів:

Дописати коментар