понеділок, 7 травня 2018 р.

Подорож у майбутню професію


Учнів девятих класів загальноосвітніх шкіл міста  було запрошено на
чергове засідання  Клубу молодого підприємця Заліщицької центральної районної бібліотеки, яке відбулось 3 травня,  яке проведено у формі презентації  Заліщицького аграрного коледжу  ім. Євгена Храпливого  ВП НУБіП України.
         У вступному слові  Ольга Тракало, директор ЦБС  сказала, що основною метою  Клубу є допомога  і залучення молодих людей  до економічної активності  та розкриття їх  творчого потенціалу, самореалізації.
Особливо активною  є участь  у діяльності  молодіжного об’єднання  в нашій бібліотеці  дирекції,  педагогічного  і студентського  колективів  агроколеджу. Уже впродовж  семи  років  активно допомагають у роботі  нам  викладачі  цього навчального закладу,  які професійно роз’яснюють  і передають молоді знання  з основ економіки  та господарювання, надають практичні поради в організації підприємницької діяльності.
Засідання  у Клубі започаткував  і цікаво модерував Йосип Децовський, колишній викладач коледжу і керівник  Західно-Українського центру  фермерства та кооперації,  продовжує  втілювати  цю ідею  Олександр Холодило,  викладач  економічних дисциплін  коледжу.
З  інформацією  про  Заліщицький агроколедж  і про умови навчання та перспективи його розвитку виступив  Ігор  Ярославович Книш,  заступник директора з виховної роботи ВП НУБіП «Заліщицький агроколедж  ім.Є.Храпливого».
         Цікавими  і змістовними  були  презентації  спеціальностей, які можна здобути  в агроколеджі. Про це  із захопленням  розповідали  студенти: Михайло Дмитрик, Валентина Долотар,  Іванна Швидківська,  Валентина Сухіна, Надія Кондрацька, Лілія Гембатюк  і Валентина  Боднарук.
          




   

 І були ці розповіді, сповненими гордості за коледж, що має славну історію, адже незабаром відзначатиме своє 120-річчя, а також й за те, що кожен із  теперішніх студентів продовжує традиції  багатьох його випускників, нині відомих фахівців у різних галузях народного господарства.      

 Молодь впевнено говорила  про свої бачення  перспектив розвитку  України  і  важливих  напрямів життєдіяльності,  переконливо  розповідали  про обрані ними спеціальності і про цікаве студентське життя,  про  престижні перемоги  у всеукраїнських конкурсах,  змаганнях,  ділились  мріями на майбутнє  і запрошували на навчання  присутніх.

Немає коментарів:

Дописати коментар