середу, 11 жовтня 2017 р.

Конкурс розпочато


                                                 
                                                               
                     Нас просто не існує без Шевченка 
                     У ньому вся історія наша, усе буття, усі мрії
                      Відомо : Україна – це Шевченко,
                      Шевченко – це Україна
   Осінь…Вигойдуються багряні калинові грона. Саме в цю золоту пору року в Україні стартує Міжнародний мовно-літературний конкурс серед учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка.
    Відродження України, її духовності неможливе без вивчення спадщини Шевченка. Творчість Кобзаря – то найдорогоцінніший скарб, який передається з покоління в покоління.

   З цієї нагоди у Заліщицькій державній гімназії відбулося відкриття Конкурсу, який підготувала вчитель української мови Пацарина Н.М.
   Вона наголосила, що конкурс імені Тараса Шевченка – це свято рідного слова, можливість перевірити свої знання і сили, відчути власну причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря.
   Завідувач районної бібліотеки для дітей до уваги учнів гімназії відкрила книжкову виставку «Живе Тарасе любий поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово.» Діти мали можливість її переглянути і при потребі звернутись в бібліотеку і почерпнути необхідне про життєвий шлях поета, його творчість та вшанування пам’яті про Кобзаря.
  Ведучі та Наталя Михайлівна побажали гімназистам творчого горіння і наснаги, нових перемог і звершень, бо лиш там, де звучить рідне слово, живе український народ.

Немає коментарів:

Дописати коментар