четвер, 19 жовтня 2017 р.

Горить свіча. Нуртує пам’ять, яку не вбили і не вб’ють.



   

 Чи є на світі такий народ, чия земля була б так напоєна кров’ю і засіяна кістками його синів і дочок, як українська. Наш волелюбний народ терпить і страждає, але немов та скошена трава, пускає все нові й нові паростки і пнеться до волі, до світла, до сонця. Та грубий і тяжкий чобіт прохожого зайди постійно пригинає її до землі, не дає можливість випрямитись.
     Під час історичної години, яку підготували і провели завідуюча районної бібліотеки для дітей Топольницька О.І. та класний керівник 5-А класу Заліщицької державної гімназії Костинюк О.М. приділили висвітленню визвольної боротьби 40-50-х років, і що витерпів український народ на шляху до незалежності.

     Присутні перегорнули яскраві та водночас трагічні сторінки історії УПА. Згадали тих, які боролися і загинули за єдину і соборну Українську державу. У кожного з них були особисті мрії, але найважливішою залишалась одна : щоб рідна земля була вільною, щасливою, незалежною. Розповіді учнів доповнювали відео перегляди, присвяти та повстанські пісні.
     Бібліотекар презентувала присутнім викладку літератури, яка є у фондах дитячої бібліотеки та ознайомила дітей із періодичними матеріалами, в яких висвітлюються бойові дії воїнів УПА на теренах нашого району. Олександра  Іванівна згадала твори Івана Багряного, Романа Іваничука, Оксани Забужко та інші, в яких автори описали боротьбу за незалежну Україну, пережиті муки і страждання повстанців, мирного населення, яке їх підтримувало.
     Присутні хвилиною мовчання вшанували всіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє, серед них і випускника гімназії Ореста Квача. Згадали тих, які зараз відвойовують та захищають кордони нашої держави, побажали їм здоров’я, витривалості, достатку та опіки Пресвятої Покрови, яка завжди була покровителькою.

Немає коментарів:

Дописати коментар