понеділок, 16 травня 2016 р.

Полин – сльозою омивається душа



     Тривогою  та болем  наповнені наші серця. Болем за нашу землю, яку зрошують смертоносні кислотні дощі,  за отруєні хімічними відходами ріки, за небо з озоновими дірками, за  вирубані ліси. Тривогою за майбутнє життя.  Стогне  дзвін. Та  найгіркішими потами звучать у ньому голоси  Чорнобиля, катастрофи, яка ніколи не  зітреться з людської історії, не згасне у віках.

          Учні 4-Б класу ( класний керівник Середюк Т. С.) разом з працівниками дитячої бібліотеки провели  вечір-спомин про трагедію Чорнобиля. Діти із смутком на очах згадували цю жахливу  подію, називали імена  пожежників, які  першими прибули на захист рідної землі.

        На фоні «Панорами» П. Чайковського учні інсценізують вірш В.Бурім «Чорнобиль-трава». Тарас Степанович закликав присутніх  замислитись над наслідками трагедії, жити вірою  в щасливе майбутнє, пам’ятаючи моральні  уроки трагедії  – відповідальність, милосердя, патріотизм.

         Галина Іванівна, бібліотекар дитячої бібліотеки,  провела огляд літератури  «Відлуння Чорнобильських дзвонів», під час якого ознайомила присутніх із літературою , яка є у фонді бібліотеки, що розкриває суть трагедії, що сталася та подвиг  пожежників, що у потрібну хвилину стали на захист  і прийняли  правильне рішення. Бібліотекар закликала дітей бути чесними і сміливими, гідними свого народу, любити і берегти рідну землю, щоб ніколи не  падала на неї гірка зірка Полин.

Немає коментарів:

Дописати коментар