понеділок, 16 травня 2016 р.

Мрію, щоб світ був з війною не знайомий



           Війна… Страшна війна  минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни – переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний  клаптик рідної землі, до останнього подиху, до  останньої краплі, вистояли і перемогли.
         З метою ознайомлення учнів 3-4 класів з подіями Другої світової війни, про роздуми, муки і гіркоту втрат, які й понині  тривожать народну пам'ять  розповідали  працівники районної бібліотеки  для дітей під час уроку мужності «Мрію, щоб світ був з війною не знайомий».
        Діти разом з бібліотекарями дякували думкою і серцем тим, хто  ціною  власного життя приніс нам мир на землю України.  Під  час уроку мужності присутні мали можливість  послухати пісні повоєнних років,  які  відіграли величезну роль під час війни та переглянути  виставку книг  українських письменників про трагічні події  минулої війни. Закінчився урок  читанням вірша М. Бажана «Клятва».
         Учні разом з бібліотекарем Голоден Л. І.  складали  асоціативні кущі  до слів «мир», «війна»,  розповідали  про символ миру-голуб.
        Людмила Іванівна закликала  наймолодших синів і дочок  України берегти пам'ять про тих, хто  приніс нам довгоочікувану весну 45-го, весну Свободи, Життя і Щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар