середу, 13 травня 2015 р.

Сімейний конкурс «Книга пам’яті мого роду»




         Український народ  відсвяткував  День пам’яті та примирення , 70-ти річчя  Перемоги над нацизмом у Європі та  70-ти річчя завершення Другої світової війни. Це свято єднає всі покоління, переповнює спільними почуттями радості і смутку. Крізь полум’я  боїв, страждань і смерть, крізь гіркоту поразок і непоправні втрати йшов наш народ своєю хресною дорогою до великої Перемоги. Все менше  залишається тих, хто воював. Сьогодні хочеться згадати про те, скільки доль і життів було зруйновано війною,  тим більше, сьогодні, коли наша країна захищається від агресії «старшого брата». Спасибі фронтовикам за  неоціненний приклад.

           На виконання  Указу Президента України № 604/ 2012 від  19.10.2012 «Про заходи  у зв’язку з відзначенням  70-ї річниці  визволення України  від  фашистських  загарбників та 70-ї  річниці Перемоги у Великій  Вітчизняній війні 1941-1945 р.р.» серед бібліотек України, що обслуговують дітей,  проводиться сімейний  конкурс « Книга пам’яті мого роду» .

            Не залишились осторонь і бібліотеки Заліщанщини. Їхні читачі та батьки  збирали матеріали  про ветеранів Другої світової війни та людей, що були вивезені  до Німеччини і готували  книгу Пам’яті свого роду.  Місцеві організаційні комітети переглядали представлені матеріали  і визначали  учасників Першого туру Конкурсу. Ними стали: Федьків В. Б. ( Блищанецька бібліотека-філія) за роботу  «Фронтовими дорогами   Стамова Петра Аманкуловича, Смутило Юля  (Товстенська бібліотека-філія) «Доля прабабусі – поневіряння  на чужині», Добрівлянська бібліотека-філія «В  боях ми гинули, але не всі» (  про ветерана  Другої світової  Мамалигу  Григорія Федоровича».

        У роботах учасників конкурсу  родинні історії, розповіді про  представників родини, спогади, які брали участь у Другій світовій війні, були вивезені до Німеччини з використанням  фотосвітлин.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар