середа, 23 вересня 2020 р.

Бабин Яр: біль нашої пам’яті

 


      Бабин Яр – це трагедія всього людства, але відбулася вона на українській землі. І тому українець не має  права забути  про неї так само, як і єврей.

        Бабин Яр – це наша спільна трагедія, трагедія насамперед  єврейського та українського народів.

        Кожного року 29  вересня за рішенням Верховної Ради України ми  вшановуємо  пам'ять тих, хто у цей день  1941 року загинув в Києві від рук нацистів. Серед  невинно закатованих євреї, тисячі  українців, росіян,  громадян інших  національностей. Усі  778 днів  німецької  окупації в Києві тривали розстріли і насильства. Злочини в Бабиному Яру   перевершили  всі відомі до цього часу  трагедії. Але це не тільки  трагедія  минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як  важливо  запобігти  насильству та берегти  мир.

        До уваги користувачів районної бібліотеки для дітей  відкрито  книжкову виставку «Трагедія  Бабиного Яру». Із  представлених  видань  можна дізнатись про історію  бабиного Яру та смерть  і насильство, які  приніс німецький  «новий порядок».

         Поруч із наукового-популярними книгами художній твір  Анатолія Кузнєцова «Бабин Яр», який  присвячений  Памяті  всіх загиблих від рук  нацистських окупантів  у Бабиному Яру. Про цю книгу краще  за все   сказати  словами самого автора: « Я пишу так, начебто  присягаюся за юридичне свідчення на  найвищому  чесному суді і  відповідаю за кожне слово. У цій книзі  оповіджено тільки правду – так як це було»

Немає коментарів:

Дописати коментар