вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Творчість Зірки Мензатюк – яскрава сторінка новітньої української прози


        

Зірка Захарівна Мензатюк – українська письменниця-казкарка, журналіст.

         З нагоди дня народження у районній бібліотеці для дітей проведено літературну подорож за творчістю авторки. Читачі мали можливість познайомитися з казками про наші свята, в яких приховано багато казкового, чарівного із книги «Макове князювання».
         Через детективні пригоди – до історії рідного краю. На сторінках книги «Таємниця козацької шаблі» – захоплююча мандрівка замками України, переплетення сучасного і минулого, містики і реальності, багато пригод і гумору.
         «Як я руйнувала імперію» – перша українська повість для підлітків про роки радянської імперії. Читачі знайомляться із підлітками, що дружать, сваряться, хуліганять і розуміють, чому були неминучими потрясіння, що їх зазнала Україна.
         У книзі «Дике літо в Криму» герої твору уже відомі читачам з повісті «Таємниця козацької шаблі». Вони вирушають на кримське узбережжя, де знаходять коштовний срібний пояс, схований татарами, коли їх вивозили з рідного Криму.
        

Мініатюрні есеї чарівної письменниці Зірки Мензатюк, які увійшли до збірки «Український квітник», ознайомлять дітей з назвами та секретами квітів мальовничої України.

         Книжка відомої української письменниці «Катрусині скарби» знайомить юних читачів з традиційним народним мистецтвом України. Читаючи книжку «Зварю тобі борщику», хочеться з її героями скуштувати запашних та солодких українських страв.

Немає коментарів:

Дописати коментар