середу, 12 грудня 2018 р.

Здоров'я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя.


Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини)  і його кінцева стадія СНІД( синдром набутого імунодефіциту) -  хвороба, смертельна для людини.

З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом з метою зміцнення організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу.

            Зусилля вчених спрямовано на винайдення ефективних методів подолання СНІДу, однак поки що говорити про успіх і перемогу над вірусом ВІЛ рано. За оцінками експертів, сьогодні понад 50 млн. жителів планети Земля є ВІЛ-позитивними, а понад 20 млн. - уражені СНІДом. Кожного дня у світі інфікується 15-16 тис. осіб, переважно молодого віку.

            На жаль, Україну визнано державою, яка від ВІЛ/СНІДу в Східній Європі постраждала найбільше. Сьогодні в нас офіційно зареєстровано 49 тис. осіб, що мають статус ВІЛ-позитивних. Серед них майже 4 тис. дітей у  віці до 14 років. У тенетах СНІДу перебувають понад 3 тис. громадян України, з яких понад 100 дітей. Це офіційна статистика, зареєстрована в Українському центрі профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України. Міжнародні експерти вважають, що ВІЛ – позитивних у нас значно більше.        

Кожна людина повинна до кінця усвідомлювати всю небезпеку, яку несе СНІД. І зробити слід усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю. 
 Здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах — найкращі методи профілактики СНІДу.
  30.11.2018 у Заліщицькій державній гімназії проведено акцію «Не дай СНІДу шанс», яка присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.
Захід організували і провели учні 6-А та 3-Б класів спільно з класними керівниками Костинюк О.М.,
Пацарина Н.М. , практичний психолог Гарвасюк І.І. та бібліотекарями районної бібліотеки для дітей.
Мета акції – закликати всіх бути небайдужими до проблеми СНІДу.
Учні та вчителі не просто слухали інформацію, й й взяли активну участь в інтерактивній вправі «Факт чи міф».
Логічним завершенням заходу стала символічна червона стрічка, яку створили учасники акції, щоб закликати всіх бути небайдужими до світової проблеми – СНІДу.
Життя понад усе! Під цим гаслом було створено символічне дерево «Знати, щоб жити!»

Немає коментарів:

Дописати коментар