четвер, 15 березня 2018 р.

До Шевченкових джерел


         І знову – березень. І знову линуть до нас думи геніального українського поета Тараса Шевченка. Традиційно ми у цей весняний час звертаємось до постаті Великого Кобзаря.
         Для якнайширшого розкриття змісту і творчості Т. Г. Шевченка в бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку «Кобзарю, батьку, славить світ твоє ім’я і край мій нині».
         Тут представлені різні видання творів письменника, а також публікації про його життя і творчість, літературно-критичні матеріали, краєзнавчі матеріали, пов’язані з Т. Шевченком та дитячі малюнки до творів поета.
         Біля виставки працівники бібліотеки розповідали дітям про «Кобзар», поезія якого йде до серця, її співають, втілюють в живописі і скульптурі, відтворюють на екрані і на сцені.
         Ім’я Великого Кобзаря дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури. По всій Україні стоять пам’ятники Тарасу Шевченку. За допомогою Інтернету діти переглянули мультимедійну презентацію пам’ятників  Кобзарю «Народився, щоб осяяти Україну», переглянули книгу «У камені, бронзі, граніті», яка знайомить із пам’ятними місцями, пов’язаними з перебуванням на Тернопільщині Т.Г. Шевченка, ознайомилися з світлинами монументів, меморіальних таблиць, встановлених на Заліщанщині задля вшанування пам’яті Великого Кобзаря.
         Т. Г. Шевченко – славний син українського народу, його слово і сьогодні живе між нами. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. Це правда, це сила, це істина, що пройшла крізь горнило століть.

Немає коментарів:

Дописати коментар