пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Ми в цій землі житами проросли, щоб голоду не знали люди вічно



84 роки тому  український народ  пережив  катастрофу, яка могла зупинити життя  всієї нації. Це  Голодомор, який  приніс не лише  страждання а  і смерть.
        Пам'ять -  нескінченна  книга, в якій записано все: і життя людини, і життя  країни. Багато сторінок цієї  книги  написаних  криваво-чорним кольором. Це було  не стихійне лихо, а зумисне підготовлений голодомор  1932-33 років.
        Роковинами Голодомору 1932-1933 років бібліотекар районної бібліотеки для дітей Топольницька О. І. з  гімназистами 5-Б класу,  класний керівник Грушко  Наталя Анатоліївна, підготували і провели  годину пам’яті і скорботи.
        Діти  розповіли присутнім про страшні тридцяті роки XX століття, про горе та страждання, які вони принесли  нашому народу,  проаналізували причини найжахливіших  трагедій, за масштабом та  перебігом подій. Із сльозами на очах учні слухали спогади очевидців, які читали гімназисти
5-Б класу.
      На вшанування світлої  пам’яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 років  присутнім оголошено хвилину  скорботи.
       Учасники заходу ознайомились із  книгами, які були представлені на  тематичній полиці «Розіпята  душа на хресті».
        Бібліотекар радила прочитати твори українських письменників, які розкрили  у своїй  творчості трагічну долю українського народу в 1931-1933 роках.       

Немає коментарів:

Дописати коментар