вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Помічники у виборі книг

   Формування  бібліотечно-бібліографічних умінь і навичок – це один із засобів  формування  системи  бібліотечно-бібліографічної та інформаційної культури дітей.
     В бібліотеках  використовують для цього різноманітні  форми. Широкої популярності набули бібліотечні уроки, які проводяться серед читачів дітей різного віку.
     Працівниками районної бібліотеки для дітей та вчителями  загальноосвітньої школи №1 Кожушко С. М., Куц В. Я.,  Миронюк Т. А., проведено бібліотечний урок на тему: «Каталог – компас у книжковому морі». До уваги дітей оформлена тематична полиця «Як вибрати книгу самостійно».
    Діти ( вчитель Кожушко С. М.)  інсценізували  діалог  користувача та бібліотекаря  при виборі книг у книгозбірні,  чим підвели бібліотекаря  районної бібліотеки до бесіди  про каталоги які використовуються при виборі  потрібної інформації. Бібліотекаря доповнила  бібліотечна казка «Подорож Каталожної Карточки».
   Результати засвоєння знань з даної теми  діти показали під час  бібліографічної вікторини. Діти  практично ознайомилися із  структурою  каталогів,  мали можливість самостійно вибрати   потрібну книгу за допомогою абеткового та  систематичного каталогів.
   Під час уроку учні 4-В класу  здійснили віртуальну подорож найвизначнішими  бібліотеками світу. Від переглянутого в дітей визріла ідея створити бібліотечну полицю, з якою учні школи матимуть можливість позичати книги і поповнювати її власними виданнями.

Немає коментарів:

Дописати коментар