четвер, 22 липня 2021 р.

Олена Теліга – нескорений борець за волю нації

Інформ-досьє на таку тему проведено в Заліщицькій міській публічній бібліотеці на абонементі для дітей.

    21 липня минає 115-а річниця від дня народження Олени Теліги – української поетеси, публіцистки, діячки ОУН. ЇЇ ім`я стало символом великої жертовної любові до України, символом незламності духу, символом правди і боротьби.

      Про творчу і життєву дорогу поетки присутнім розповіла бібліотекар Галина Заянчковська. Розповідь доповнювалась відеофільмом «Відомі невідомі патріоти. Олена Теліга».


      Бібліотекар розповіла про перебування Олени Теліги у Заліщиках, а також зачитала уривки з листів, написаних друзям, де згадувалось наше місто.


       Влітку 1936 року разом із своїм чоловіком Михайлом Телігою та ідеологом українського націоналізму Дмитром Донцовим вона відпочивала в Заліщиках.      

     Вшановуючи її заслуги перед рідним народом, вдячними заліщанами 24 серпня 2006р. було відкрито пам`ятну дошку на будинку, де перебувала полум`яна патріотка в далекому 1936-му.


    На завершення заходу бажаючі читали вірші поетеси.



В Заліщицькій книгозбірні діють книжкові виставки друкованих видань про життя і творчість Олени Теліги (Шовгенів): «Коротке життя довжиною у вічність», «Життя – це боротьба, а боротьба – це справжнє життя»



 Більше інформації про поетесу знайдете тут

 

Немає коментарів:

Дописати коментар