четвер, 12 березня 2020 р.

Із скарбниці Шевченкових поезій


 І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого  думки свої земні.




          У кожного віку – свій Шевченко. З його чудовою поезією діти знайомляться ще в дошкільному віці, або, переступивши поріг школи.Працівники нашої бібліотеки разом з учителькою 4-А класу ЗОШ №2 Підлесецькою Г. П. провели голосні читання «Із скарбниці Шевченкових поезій».Бібліотекарі коротко розповіли дітям про видатного Кобзаря, зокрема цікаві епізоди з його дитинства.

     Т. Шевченко ніколи не писав спеціально для дітей, але його вірші є доступними і для найменших, бо написані просто і легко .Учні із захопленням  читали «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати», «Тече водо з –під явора», «Сонце заходить», «По діброві вітер виє», «Зацвіла в долині червона калина» та інші.Серед учасників голосних читань слід відзначити найкращих- Федоришину Поліну, Гураш Вероніку, Никорука Ігоря, Кохана Петра.

     Ми впевнені , що діти з вдячністю і любов’ю сприймають  вірші великого Кобзаря, який звертається до них як до своїх нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар