четвер, 20 лютого 2020 р.

Кібербулінг та як від нього захиститися


Безпека в Інтернеті –  важлива  проблема нинішнього часу. Це стосується усіх. Багато хто думає, що неможливо бути захищеним в Мережі, адже веб сайти так тонко збирають інформацію про нас, що ми не можемо знати, що саме уже їм відомо.                                                                                      
                                                            
 З метою безпечного використання     веб ресурсів, у Заліщицькій центральній районній бібліотеці проводяться заходи з цифрової грамотності.

 Бібліотекар Інтернет-центру Ольга Титор розповіла присутнім про Інтернет та соціальні мережі і про їх переваги та існуючі небезпеки, ознайомила з правилами поведінки в Мережі. 

  
                                              
  Також для учнів Заліщицької гімназії  в Інтернет-центрі проведена бесіда «Кібербулінг: як захиститись?». Школярі з цікавістю слухали  про різновиди негативного впливу в інтернет-просторі і про ознаки кібербулінгу та його причини. Відбувся діалог під час якого обговорено питання, яке хвилює усіх – чому діти не зізнаються дорослим, що вони потерпають від кібербулера.                                                                                                              
Бібліотекар  провела вікторину «Безпека у віртуальному просторі». Захід супроводжувався відеопрезентацією.  
                                          
 Завідуюча районною бібліотекою для дітей Олександра Топольницька ознайомила з викладкою друкованих видань: «Безпечна подорож мережею Інтернет» і провела огляд літератури, зосередивши увагу на  книзі Ірини Порхун «27 причин читати книгу».


Немає коментарів:

Дописати коментар