понеділок, 22 квітня 2019 р.

Осмислимо духовний світ українців

Днями у Заліщицькій центральній районній бібліотеці відбулась зустріч з прекрасним  -    День інформації:  «Невичерпне джерело». 
    Метою заходу, який проводився у читальному залі книгозбірні, була популяризація літератури  з питань  культури, мистецтва, народознавства.

   Перегляд  літератури, унікальних художніх та мистецьких видань, що є у фондах бібліотеки, на тему:  «Світ мистецтва і краси» здійснено за шести розділами: «Народне мистецтво», «Красу у форму переллю», «Художнє мистецтво», «А музика  вічна»,  «Театр і актори»,  «Довідкові та інформаційні видання з питань культури та мистецтва», організувала бібліограф Світлана Пукіш.
    У цих книгах представлені сторінки історії людського духу –  народних умільців і митців – авторів шедеврів мистецтва та сучасного кіно…
 
    Учні 9-10 класів Заліщицької гімназії знайомились з унікальним світом культури. Це – каталоги музеїв України, приватних колекцій, огляд  сакральних пам’яток, замків  та монастирів України, кращі зразки народного декоративного мистецтва, книги про історію українського вбрання, народної іграшки,  нотні видання, розповіді про виконавців, композиторів,  діячів театру,  кіно,  акторів, альбоми з репродукціями відомих  художників України. 
Вчителі З. М. Копичинська і Т. С. Середюк радили учням- членам МАН для вибору тем наукових робіт із навчальних предметів: «Мистецтво, «Художня культура»   використовувати спадщину митців Заліщанщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар