неділю, 5 лютого 2017 р.

Не забудь героїв триста!


      99 років від відділяють нас від подій 29 січня  1918 року. Цій даті учні 
4-А класу  ( класний керівник Костинюк О. М.)  разом з бібліотекарем районної бібліотеки для дітей  Заянчковською Г. І.  присвятили  історичний екскурс «І  героїзм і трагедія під Крутами». Гімназисти переглянули сторінки нашої історії, усвідомили суть трагедії,  імя якої Крути, пригадали  гіркі сторінки історії про війну на сході України, яка знову  забирає людські життя, сіє горе,  смерть, сльози.  Діти впевнені, що нашу Батьківщину, нашу Україну зламати не можна.  Як  фенікс вона відроджується  із попелу, стає міцнішою, сильнішою.
      Присутні вшанували  хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав своє життя за нас, за волю, за єдність і щастя нашої української  держави

Довгий час  наш  український народ  страждав у ярі неволі, довгі роки боровся за свою  незалежність. Наша історія  не перестає кровоточити, як рани тих  трьохсот юнаків, які в січні 1918 року  піднялись на захист незалежної Української Держави, протиставивши  до зубів озброєним  московсько-більшовицьким військам свої гарячі серця, як  рани наших українських солдатів, які сьогодні змушені боронити волю рідної держави від російських військ  і терористів.

Немає коментарів:

Дописати коментар