четвер, 16 червня 2016 р.

Автор українського бестселера



                                                  Мені ж, бо Господи, подай
                                               Любити правду на землі.
                                                                                  Т.Шевченко

      10 червня  виповнилося 65 років від дня народження  одного із найбільш  читаних сучасних українських письменників – Василя Шкляра.
        З цієї нагоди  у районній бібліотеці для дітей проведено  презентацію  творів автора, одного із найвідоміших  і «наймістичніших» українських письменників, автора багатьох книжок прози, зокрема: «Тінь  сови», «Ностальгія», «Ключ», «Елементал», «Кров кажана», «Чорний ворон», «Маруся», «Чорне сонце».
          У фондах нашої бібліотеки є лише три останні твори, про які і вели мову бібліотекарі із читачами. Вони ознайомили присутніх із історією написання  книги, яка повертає нас  у двадцяті роки  XX століття.  Це «Чорний ворон»,  книга правди про трагедію українського народу, якої нам  не відкривали. Твір цікавий і унікальний ще й тим, що в ньому  тісно переплелися  художній  вимисел і документалістика, представлена матеріалами  державних  архівів,  які засвідчують  факт  потужного повстанського руху, зокрема  відчайдушній опір  окупантам, який чинили повстанці  Холодного Яру.
            Інша книга  - «Маруся»,  національний бестселер, в якому  за кожною подією  стоїть  історичний факт. Бойовий шлях  отоманші  Марусі    тісно переплітається з героїчно –трагічною долею Української Галицької армії,  яка наприкінці літа 1919 року  визволила  Київ  від московсько-більшовицьких окупантів, проте  волею злого фатуму  опинилася  на межі  цілковитої загибелі.
            Найсвітліша книга  В. Шкляра «Чорне сонце» про російсько-українську війну очима бійця полку «Азов».  Хто і навіщо затягує  криваву драму? Чому гинуть найкращі? Чому  місцеві  вважають своїх визволителів ворогами? Яким наш герой бачить майбутнє  Вітчизни? Глибока, сповнена смутку, болю  й надії  оповідь  хлопця, якого честь і сумління змусили взяти до рук зброю. 
          Василь Шкляр,  відомий український письменник,  переможець престижний літературних конкурсів, багатьох літературних премій,  його твори здобули загальне визнання  й високу нагороду – народну  Шевченківську премію.  Та  найбільше  імпонує Василеві Шкляру премія, що має назву «Автор , чиїх книжок найбільше вкрали з книгарень».
       Запрошуємо  тих, кому цікаві твори  автора, в районну бібліотеку для дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар