вівторок, 1 березня 2016 р.

Мова – це пам'ять в майбутнє і стежина в минуле



       Під такою назвою заступник директора по роботі з дітьми
Топольницька О. І. провела мовний круїз  до Дня  рідної мови  з учнями 1-А класу Заліщицької державної гімназії ( керівник Гоцуляк Н. Я.).
       Рідна мова  завжди супроводжувала  долю українців, трагічну і героїчну. Звучала вона  на довгих чумацьких шляхах, допомагала знесиленим  наймитам, була з козаками  в звитяжних  походах,  озивалась дівочою тугою на ринках  невільницьких,  витримувала  свинцеві урагани  Другої світової, сталила і сталить нерви  і додає  сил  борцям за волю  України,  які відстоювали її  на Майдані  та в зоні АТО, омивають її гарячі вдовині сльози  за закатованими  та вбитими  синами та дочками  проросійськими найманцями.
         Розповідь бібліотекаря  гімназисти  Безушко В.; Томич А.; Запорожан В. доповнювали віршами про мову, а Матіюк  Юля виконала пісню про Україну.
        Олександра Іванівна провела огляд літератури  «До  мови торкнімось серцем», під час якого розповіла учням  легенду та казку про мову.  Гімназисти мали можливість взяти участь у мовознавчій грі, під час якої давали влучні відповіді на жартівливі питання, замінювали речення одним  словом,  закінчували прислів’я,  впізнавали предмет за його описом  та інше.
        Під час заходу  діти нагадували одним одному про те, як важливо берегти рідну мову,  великий скарб народу, бо вона нагадує, що Україна живе, бореться  і воскреснуть її сила і слава. 

Немає коментарів:

Дописати коментар